Home : Nieuws

Nieuws

Discussie Jongeren en Werkstress

De cijfers zijn duidelijk: 240.000 jonge werknemers tussen de 25 en 35 jaar lopen het risico op een burn-out. Hoe komt dat? En nog belangrijker: wat valt er tegen te doen? Dat waren twee van de vragen bij de rondetafeldiscussie Jongeren en Werkstress op 18 november in Den Haag. Georganiseerd door het Nederlands Focal Point tijdens de Week van de Werkstress. Lees het verslag >>

lees meer

Terugblik: Check je Werkstress Congres

‘Wie heeft er wel eens ’s avonds nog een werkmail verstuurd?’ De vraag van Lodewijk Asscher blijft even in de zaal hangen. Dan schieten alle handen in het publiek in één keer de lucht in. ‘Iedereen dus,’ concludeert de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met een lachje.

lees meer

Asscher: “Praat met collega’s over werkstress”

Meer dan een miljoen werknemers hebben last van burn-out klachten. Jonge werknemers van 25 tot 35 hebben relatief vaak last, namelijk 17 procent. Werkstress leidt jaarlijks tot 7,5 miljoen verzuimdagen en kost Nederland per jaar 1,8 miljard euro. Dit blijkt uit onderzoek van TNO.

“Praten met collega’s helpt tegen werkstress. Ook is het belangrijk dat werkgevers zorgen voor een prettige werkomgeving en oog hebben voor de eisen die ze aan hun werknemers stellen”. Dit zei minister Asscher vandaag bij de start van de tweede week van de Werkstress in Den Haag.

lees meer

Week van de werkstress

Van 16 t/m 19 november is het de Week van de Werkstress. Al bijna 100 grote en kleine bedrijven en organisaties - zoals ASML, ING en Decathlon - delen dan hun aanpak van werkstress en organiseren speciale activiteiten voor hun medewerkers. Daarnaast is er een groot congres en zijn er op deze website veel tips, filmpjes en informatie te vinden over werkstress.

lees meer

Terugblik: 'Van werkstress naar werkplezier: hoe regel je dat?'

Bijna 200 HR- en OR-vertegenwoordigers kwamen donderdag 21 mei bijeen op het Landgoed Zonheuvel in Doorn, waar de werkconferentie 'Van werkstress naar werkplezier: hoe regel je dat?' plaatsvond.

lees meer

Start campagne tegen pesten op het werk

Ruim een kwart van de mensen in Nederland is weleens gepest door collega’s of leidinggevenden. Afgelopen jaar waren een half miljoen werknemers slachtoffer van pesterijen op de werkvloer. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) startte op 1 juni een campagne om dit probleem tegen te gaan.

lees meer

IT bedrijf Schuberg Philis wint Europese Prijs

Schuberg Philis heeft als eerste IT-bedrijf een European Good Practice Award voor werkstressreductie gewonnen. Op 27 april nam deze Nederlandse onderneming de prijs in ontvangst in de Letse hoofdstad Riga.

lees meer

10 Goede Praktijken

Al veel bedrijven maken succesvol werk van stress op de werkvloer. Het delen van deze aanpakken is hard nodig. Lees 10 Goede Praktijken.

Terugblik 'Check je werkstress' week

De week van 3-6 november stond in het teken van het aanpakken van werkstress en het vergroten van werkplezier. Met veel aandacht in de media.

lees meer

Winnaars Goede Praktijken Competitie

Food Connect, Schuberg Philis en Arbouw winnaars van de Goede Praktijken Competitie 2014   

lees meer

Alle activiteiten Week van de werkstress

Kijk in het overzicht of meld een activiteit.

lees meer

Stem mee voor de publieksprijs van de Goede Praktijken Competitie!

De tien genomineerden voor de Goede Praktijken Competitie zijn bekend! Deze bedrijven hebben zich ingezet voor de aanpak van werkdruk en werkstress binnen hun eigen organisatie. Stem nu welk bedrijf volgens u de publieksprijs verdient! http://bit.ly/gp-poll

lees meer

De 'Check je werkstress week' 3-6 november

De week van 3 t/m 6 november staat in het teken van het aanpakken van werkstress en het vergroten van werkplezier. Werkgevers en werknemers in Nederland doen mee met verschillende activiteiten.

lees meer

Internationale multimedia prijs voor de Engagementgame

De Engagementgame is de winnaar van de ‘International Media Award for Prevention’ in de categorie multimedia.

lees meer

Deadline Goede Praktijken Competitie nadert!

Doe mee aan de Goede Praktijken Competitie 'Gezond werk is werk zonder stress!'. De centrale vraag is: hoe pakt uw organisatie stress en psychosociale risico's op het werk aan? Aanmelden kan nog tot 15 september!


lees meer

Aandacht voor werkstress tijdens bijeenkomst Netwerk Arbeid en Vitaliteit

Op dinsdag 17 juni vond bij Albron in De Meern een bijeenkomst plaats van het Netwerk Arbeid en Vitaliteit.

lees meer

Nieuwste facts over PSA

Wist u dat in Nederland 31% van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkdruk of werkstress? En dat 40% van de Nederlandse werknemers behoefte heeft aan aanvullende maatregelen tegen werkdruk en werkstress?

lees meer

Lancering campagne 'Check je werkstress'

Minister Asscher gaf op 13 mei, in het bijzijn van werkgevers en werknemers, het startsein voor een plan om werkgerelateerde stress aan te pakken.

lees meer