Home : Nieuws : Winnaars Goede Praktijken Competitie

Winnaars Goede Praktijken Competitie

Drie bedrijven met goede aanpak tegen werkstress winnen

 

Food Connect, Schuberg Philis en Arbouw winnaars van de Goede Praktijken Competitie 2014    

Tijdens de start van de Check je Werkstress Week zijn de winnaars van de Goede Praktijken Competitie bekend gemaakt. De winnaars Food Connect en Schuberg Philis vielen bij de vakjury op door hun aandacht voor het voorkomen van werkstress vanuit de genen van hun bedrijf: de bedrijfscultuur. De publieksprijs werd door Minister Asscher uitgereikt aan Arbouw.

Winnaar bedrijf tot 100 medewerkers: Food Connect:
De jury ziet in Food Connect, een leverancier van verse maaltijden, een uitblinkend voorbeeld van een bedrijf dat mede door haar platte organisatie structuur het werkplezier van haar medewerkers vergroot en onnodige stress voorkomt. Het bedrijf is, aldus de jury, een voorbeeld voor andere bedrijven die voor dezelfde uitdaging staan om in een groeiende onderneming de medewerker centraal te laten staan.

Winnaar bedrijf met meer dan 100 medewerkers: Schuberg Philis:
Deze Goede Praktijk laat volgens de jury zien dat het stellen van hoge eisen aan medewerkers op zichzelf geen probleem hoeft te zijn wanneer er een goede balans is tussen hoge taakeisen enerzijds en grote regelmogelijkheden anderzijds. De aandacht van deze Goede Praktijk voor het werken in hechte teams, met iedere behoeftes, sterktes en zwaktes schept een goed voorbeeld van hoe een bedrijf zelf werkstress kan voorkomen door aandacht te besteden aan de cultuur van het bedrijf.

Winnaar publieksprijs: Arbouw
Het publiek heeft in de weken in aanloop van de competitie via de facebookpagina kunnen stemmen op 10 genomineerden. Met meer dan 400 stemmen was Arbouw daarmee de publieksfavoriet. Minister Asscher reikte de publieksprijs uit aan Arbouw die individuele coaching in het leven heeft geroepen om uitvoerders te helpen om werkdruk bespreekbaar te maken in de bouw.

Goede Praktijken Competitie:
Binnen de campagne ' Check je Werkstress' is de Goede Praktijken Competitie georganiseerd; de Nederlandse voorronde van de Europese Awards die in het voorjaar van 2015 worden uitgereikt. De vakjury heeft uit de 24 inzendingen 2 prijswinnaars gekozen; een prijs voor bedrijven met minder dan 100 werknemers en een prijs voor bedrijven met 100 werknemers of meer.  
 
Bekijk alle Goede Praktijken in het magazine (pdf - 4MB)
Of bekijk het overzicht

Lees het volledige persbericht

Verslag van de conferentie

Toon nieuwsoverzicht